Min hjertestarter har været i brug, hvad gør jeg nu?

En praktisk guide

Hvis din hjertestarter har været i brug så er der et par ting du skal være opmærksom på før hjertestarteren er klar til brug igen. I denne blog forklarer vi dig trin for trin hvad du skal gøre for at gøre din hjertestarter klar til brug igen. Vi håber selvfølgelig at din hjertestarter har hjulpet med at redde et liv!

Trin 1: Afmeld din hjertestarter på hjertestarter netværket

Hvis din hjertestarter er registeret på www.hjertestarter.dk så skal du sørge for at den midlertidigt bliver afmeldt, så der ikke kan henvises til den. 

Trin 2: Udlæsning af data

Det varierer fra region til region om udlæsning af data bliver udført. De flester regioner tager hjertestarteren med, udlæser data og sørger for at hjertestarteren tilbageleveres. Kun i region Midt-Jylland er dette ikke tilfældet.  I skemaet nederst på siden finder du al information omkring de ydelser hver enkelt region tilbyder.

Trin 3: Udskiftning af hjertestarterens elektroder og batterier hvis nødvendigt

 Har din hjertestarter været i brug, så skal elektroderne og nogle gange også batterierne udskiftes. Hjertestarter elektroder kan kun bruges en enkelt gang så de skal altid udskiftes. Nogle gange skal batterierne også udskiftes. Især hvis der er givet flere stød så vil batteri niveauet være kritisk lavt.

Her varierer det også fra region til region om anskaffelse af nye batterier og elektroder bliver refunderet. Der er også visse krav til om regionen refunderer disse omkostninger. Du finder alle specifikationer i skemaet nederst på siden.

Har du en serviceaftale hos os, så behøver du ikke gøre dig nogle bekymringer for så sender vi helt gratis nye elektroder og batterier til dig hvis din hjertestarter har været i brug.

Det er utrolig nemt at udskifte elektroderne og batteriet på en hjertestarter. Det vigtigste er ikke at åbne elektrode forpakningen. Har du brug for hjælp så kan du enten tjekke brugsanvisningerne ud på CPRmanual, hvor alle brugsanvisinger til en hvilken som helst hjertestarter står.

Vi hjælper dig selvfølgelig også gerne telefonisk igennem processen med at udskifte disse reservedele.

Trin 4: Tilmeld hjertestarteren til hjertestarter netværket

Når din hjertestarter igen er brugsklar, så husk at tilmelde hjertestarteren til hjertestarter netværket igen. Husk at udfylde den nye udløbsdato på batterier og elektroder.

Trin 5: Hjælp efter førstehjælp

Har din hjertestarter været i brug så er der en stor chance for at du selv har været involveret i genoplivningen og oplevet det fra tæt hold. Det kan være en meget emotionel oplevelse. Du kan altid kontakte din læge hvis du har brug for at tale om det du har været ude for.

Det vigtigste er at tale om det, om det så er med en læge, familie eller venner. Sørg for at du taler om din oplevelse.

Vi håber at vi med vores praktiske guide har hjulpet dig med at gøre din hjertestarter klar til brug.

Har du spørgsmål eller tvivler du over om alt er som det skal være, så tag endelig kontakt til en af vores specialister. De står klar med råd og vejledning.

Regionale procedurer for håndtering af offentligt tilgængelige hjertestartere, der er anvendt ved 1-1-2-udkald

Regionale procedurer for håndtering af offentligt tilgængelige hjertestartere, der er anvendt ved 1-1-2-udkald
Mere information om eventuel refusion af udgifter til nye pads og batterier og tilbagelevering samt udlæsning af hjertestartere finder du her: Hjertestarterbranche.