Hjertestarter købehjælp
Hvis du ønsker at købe en hjertestarter (også kaldet en AED), kan det være svært at vælge. Især hvis du skal gøre dette for første gang. Udbuddet er stort! Vi vil gerne gøre det nemmere at træffe det bedste valg. Med denne købehjælp kan du allerede nu indsnævre valgmulighederne en smule.
Alle hjertestartere redder liv
Der findes mange forskellige typer AED'er fra mange mærker. For det første er det godt at vide, at alle AED'er redder liv. Uanset mærke eller type. Enhver hjertestarter kan grundlæggende det samme: give instruktioner omkring genoplivning, analysere hjerterytmen og ud fra det, anbefale og afgive et stød eller ej. Alle hjertestartere, der i øjeblikket er til salg på det danske marked, er godkendt i henhold til europæiske retningslinjer og redder allesammen liv. Ingen producent kan påstå, at deres AED er mere livreddende end en anden. Der er heller ingen sammenhæng mellem prisen på en AED og dens potentiale til at redde liv.
Halv- eller fuldautomatisk hjertestarter
En af de største forskelle mellem AED'erne lægger i om den er halv- eller fuldautomatisk. En fuldautomatisk hjertestarter vil indikere, om der er behov for et stød, og i givet fald vil den selv administrere stødet. Med en halvautomatisk hjertestarter skal der trykkes på en knap manuelt for at give stødet. Begge arter redder liv!
Børneknap eller børneelektroder
Til børn under 8 år og/eller personer der vejer mindre end 25kg anbefales et mindre stærkt stød end til voksne. Børneelektroder til hjertestarteren reducerer stødvolumen automatisk. Til genoplivning af børn kan det betyde, at du skal have 2 sæt elektroder: et standard sæt voksenelektroder og et sæt børneelektroder. Alle elektroder har dog en udløbsdato, da den klistrende gel kan tørre ud. Elektroder holder ca. 2 år. Børneelektroder har tit en kortere holdbarhed på grund af den mindre overflade af elektroden, så de tørrer ud hurtigere. Dette kan gøre omkostningerne høje og koste meget tid at holde øje med.
Derfor kan det være en fordel at vælge en AED med børnefunktion. Dertil bruges de standard elektroder og AED'en skifter til børneprotokol med et enkelt tryk på en knap. Ingen separate børneelektroder er nødvendige! Den største fordel: du behøver ikke at skifte elektroder, hvilket sparer værdifuld tid.
Hvilken hjertestarter skal jeg vælge?
Når du vælger en AED, er det vigtigt at overveje, hvilke specifikationer der passer dit behov. Dette har blandt andet at gøre med placeringen af AED'en, og hvem der eventuelt vil bemande den. Hvis for eksempel AED'en hænges på et værksted, skal den have en højere støvmodstand end på et kontor. Denne såkaldte IP-værdi er en vigtig faktor for valg af AED. Derudover kan du også være opmærksom på funktioner så som flersprogethed, genoplivningsfeedback eller pris.
I vores webshop finder du en passende hjertestarter til enhver situation. For at forenkle valget har vi valgt et par anbefalinger til forskellige forbrugergrupper nedenfor.
Har du brug for hjælp til at vælge en hjertestarter?
Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken AED du skal købe, så kontakt venligst vores specialister. AEDButikken.dk er mærkeuafhængig, så vi kan finde den hjertestarter der passer bedst til dit brug. Kontakt os for personlig rådgivning. Brug chatten (nederst til højre på skærmen), send en e-mail til [email protected] eller ring direkte på +45 89 88 82 25.